Betuws Best

Onderscheidend streekproduct

Of het nu gaat om jam, kaas, vlees of wijn uit eigen boomgaard, Betuws Best-producten staan garant voor ambachtelijk en met liefde bereid, duurzaam, eerlijk en van hoge kwaliteit. De producten zijn gemaakt van eerlijke ingrediënten of bouwstoffen en smaken daarom puur en extra lekker.

De Betuwe is leverancier van gevarieerd en gezond voedsel. Veel bedrijven zijn Hofleverancier en bestaan al meer dan honderd jaar. De regio staat vooral bekend om het veelsoortige fruit, maar heeft nog veel meer te bieden. Betuwse streekproducenten leveren namelijk naast fruit ook vlees, groente, zuivel en eieren. Direct vanaf het platteland, zo op je bord. Eerlijk voedsel en dat proef je.

Zet samen streekproducten op de kaart

Wie de Betuwe bezoekt en bij een boerderijwinkel of streekmarkt stopt, ziet producten met het Betuws Best streekmerk. Betuws Best is een overkoepelend label voor streekproducten. Ondernemers kunnen zich met dit label gezamenlijk profileren.

Betuws Best is ontwikkeld door Stichting Platteland Rivierenland in samenwerking met Bureau Toerisme en diverse streekproducenten. Mede door Betuws Best worden de producten van bedrijven uit de regio herkenbaar als echte streekproducten.

Betuws Best fietsroutekaart

In het voorjaar van 2022 is de vernieuwde Betuws Best fietsroutekaart uitgebracht. Op de fietsroutekaart vind je vier verschillende fietsroutes langs streekproducenten verspreid over de Betuwe. Je ontdekt al fietsend diverse Betuws Best producenten of verkooppunten.

Betuws Best app

Naast de website, is er ook een Betuws Best-app. Deelnemers aan het streekmerk ontvangen op deze manier een extra podium om hun producten of diensten verder onder de aandacht te brengen. Voor inwoners en toeristen is toegevoegde waarde gecreëerd in de vorm van leuke activiteiten en diverse extra’s. 

Betuws Best app

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Je vindt hier de antwoorden op de veelgestelde vragen. 

Word ook partner van Betuws Best

Ben je een streekproducent in de Betuwe? Dan kun je partner worden van Betuws Best! Bekijk hier hoe je je aan kunt melden en aan welke voorwaarden je moet voldoen.

Nieuwsberichten

Inspiratietafel Betuws Best

Op 24 maart ontvangen we tijdens ons jaarlijks netwerkevenement zo’n 150 tot 200 relaties. Graag brengen we in de zaal waar we de gasten ontvangen de Betuws Best producten onder de aandacht. Wil je producten aanleveren voor de Betuws Best inspiratietafel? Laat het ons voor 15 februari weten via info@betuwsbest.nl of de Betuws Best Whatsapp-groep.

Lees verder »
betuws best streekmerk

Betuws Best partners zijn er klaar voor

Afgelopen week hebben alle Betuws Best partners promotiepakket aangeboden gekregen. Zo kunnen alle partners in 2022 goed voor de dag komen. De provincie Gelderland heeft hierbij  financieel een handje geholpen om de regio nog beter op de kaart te zetten. Het pakket houdt onder meer in; Lidmaatschap Betuws Best 2022 Vlag of banier Rol etiketten

Lees verder »

Betuws Best route populair in bloesemtijd! 

Het Betuws Best routeboekje is ongekend populair en wordt dagelijks via de webshop besteld. Alle landwinkels zijn gewoon geopend en biedt fietsers de mogelijkheid om tussendoor even bij te komen met een fruitsapje of een vers belegd broodje ‘to go’. Dat maakt deze route nu juist zo aantrekkelijk! De streekroutes zijn voor vele natuurliefhebbers net

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven