Betuwse Fruitshop: puur fruit, geen e-nummers

Geldermalsen wil zich profileren als hét fruitdorp aan de Linge. Een van de nieuwste wapenfeiten is een concept store: op het Marktplein is op iedere winkeldag de Betuwse Fruitshop geopend. Gerard Poldervaart, een van de initiatiefnemers, vertelt over de winkel.

Een fruit concept store, wat kunnen we ons daarbij voorstellen?

,,In een concept store worden vaak meerdere concepten gecombineerd. Dat doen wij ook, op het gebied van fruit in ons geval. Wij hebben een stukje winkel, een deel van de zaak is horeca, er is beleving en we hebben daarnaast een webshop.”

Waar komt het idee van deze winkel vandaan? 

,,De winkeliersvereniging wil het centrum levendiger maken en zorgen voor een betere bezetting van de panden. Ik hoorde dat een adviesbureau voorstelde meer te doen met fruit en toen zijn bij mij de raderen gaan draaien. Ik werk mijn hele leven al in de periferie van de fruitteelt. Een teler ben ik nooit geweest, maar ik geef advies, verkoop promotiematerialen en doe redactioneel werk. Daarvoor kom ik ook geregeld in het buitenland en daar zie ik veel mooie producten van fruit die hier niet verkrijgbaar zijn. Nu dus wel, in onze winkel.”

Lees het volledige artikel op Ad.nl

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Winkelwagen
Scroll naar top
Nieuwe partners

Regio op de kaart

Samen met honderden ondernemers zetten wij in samenwerking met gemeenten en provincie de regio op de kaart.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om de website zo goed mogelijk te laten functioneren.