Fruitcorso wil twee tientjes van vriendjes

Een noodkreet donderdagavond van de organisatie van het Fruitcorso in Tiel. Tijdens de aftrap van het corsoseizoen uitte het bestuur haar zorgen over de financiële situatie.

‘We teren nu ieder jaar zo’n 20.000 tot 25.000 euro in’, zegt Fred Eggink van het Fruitcorso. En dus moet er iets veranderen. Een soort donateurschap waarbij vrienden van het Fruitcorso het evenement financieel steunen, ziet de organisatie als één van de opties om weer financieel gezond te worden. Het idee voor ‘twee tientjes van vriendjes’ werd donderdagavond geopperd door burgemeester Beenakker van Tiel.

Visitekaartje

Beenakker noemt het fruitcorso een visitekaartje voor de gehele regio. Samen met de negen andere gemeenten in Fruitdelta Rivierenland bekijkt hij daarom of het corso ook vanuit dit samenwerkingsverband financieel gesteund kan worden. Om hoeveel geld dat zou gaan, kan de burgemeester nog niet zeggen.

Maquettes

In schouwburg De Agnietenhof presenteerden de wagenbouwers donderdagavond de maquettes van hun ontwerpen voor het corso. Het is traditioneel de aftrap van het Fruitcorso. Inmiddels zijn de lassers alweer begonnen aan de bouw van de wagens. Vorig jaar werd het Fruitcorso gewonnen door Buren.

Bron: Omroepgelderland.nl

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Winkelwagen
Scroll naar top
Nieuwe partners

Regio op de kaart

Samen met honderden ondernemers zetten wij in samenwerking met gemeenten en provincie de regio op de kaart.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om de website zo goed mogelijk te laten functioneren.