Merken

Sterke merken

Sterke merken zetten de regio mede op de kaart

Merkenstrategie

We werken hard aan de versterking van de regiopromotie onder de titel ‘ Uit in de Regio’. In dit kader zijn diverse streekgerichte merken van kracht zoals de Betuwe, het Land van Maas en Waal en de Bommelerwaard.

Met Betuws Best promoten we eerlijke producten uit de regio waarmee we de samenwerking van aanbieders versterken.

Daarnaast werken we als onderdeel van de campagne Gelderse Streken aan het neerzetten van onze regio binnen de veelzijdige provincie Gelderland met een palet aan cultuur, historie, natuur en activiteiten.  

Betuwe

Welkom in de Betuwe: dé Fruittuin van Nederland. Loop eens zelf door boomgaarden, pluk je eigen kersen in de kersentijd. Door de hele Betuwe vind je in het voorjaar boomgaarden vol prachtige witte en roze bloesem, en in de nazomer hangen deze boomgaarden vol met het lekkerste fruit.

Of denk jij bij De Betuwe misschien aan het Tielse fruitbaasje Flipje? In dit veelzijdige gebied vol cultuurhistorie, nostalgie, waterrecreatie en streekproducten hoef je je geen moment te vervelen.

www.welkomindebetuwe.nl

Bommelerwaard

Het zuidwestelijk deel van Rivierenland wordt gevormd door de Bommelerwaard. Deze streek wordt ook wel riviereiland genoemd. Dat komt omdat dit gebied is omringd door de Waal en de Maas met veel bezienswaardigheden. Je vindt hier dan ook legendarische kastelen en historische kerken. Deze highlights maken daarom van een bezoek aan mooie stadjes als Zaltbommel en Rossum een onvergetelijk dagje uit. Ook voor fietsers is het gebied een ware ontdekkingstocht, langs pittoreske dorpjes en slingerende dijken kun je urenlang genieten van al het natuurschoon.

Zie www.beleefbommelerwaard.nl

Land van Maas en Waal

Boudewijn de Groot bezong Het Land van Maas en Waal al eind jaren zestig; zijn ode aan deze prachtige streek is nog altijd een klassieker. Dit mooie gebied zal je verrassen: imponerende dijken, rustgevende wandel- en fietsroutes en idyllische dorpjes geven de streek een nostalgisch karakter. 

Aan de Maas tref je heerlijke recreatiegebieden waar je lekker kunt uitblazen. Of bezoek je Maasbommel, de kleinste Hanzestad van Nederland. En of je nu een dag, weekend of week komt genieten, er is genoeg te beleven!

Zie www.landvanmaasenwaal.nl

Uit in de regio

Uit in de regio is het enige merk zonder beeldmerk. Waarom? Het merk is niet gekoppeld aan een bestuurlijke grens of regio, maar is er juist bedacht om de verbinding te kunnen maken tussen de verschillende regio’s. 

Toeristen en inwoners zijn namelijk grenzeloos als het om recreëren gaat. Toeristische bedrijven ontvangen graag gasten om de wijde omtrek en dat houd niet tip bij bestuurlijke grenzen. Klinkt logisch, maar wat tot voor kort niet zo ingestoken. Het merk ‘Uit in de regio’ vervangt ‘Rivierenland’ volledig in 2022.

De regionale website www.rivierenland.nl wordt door www.uitinderegio.nl vervangen.

Gelderland levert je mooie streken

Wil je culinair genieten, cultuur snuiven en in voorbije tijden duiken, kastelen en landgoederen bewonderen, wandelen of fietsen door prachtige natuurgebieden, bijzonder overnachten, klimmen en kanoën in een mooie groene omgeving of lekker ontspannen winkelen en een dagje wellness pakken? Dat kan allemaal in één regio en je hoeft er niet eens voor het land uit! De gastvrije Gelderse streken bieden je een enorm palet aan cultuur, historie, natuur en activiteiten die er klaar voor zijn om door jou ontdekt te worden.

Zie www.geldersestreken.nl

Betuws Best

Wie de Betuwe bezoekt en bij een boerderijwinkel of streekmarkt stopt, ziet producten met het Betuws Best streekmerk. Betuws Best is een overkoepelend label voor streekproducten. Ondernemers kunnen zich met dit label gezamenlijk profileren.
Of het nu gaat om jam, kaas, vlees of wijn uit eigen boomgaard, Betuws Best-producten staan garant voor ambachtelijk en met liefde bereid, duurzaam, eerlijk en van hoge kwaliteit. De producten zijn gemaakt van eerlijke ingrediënten of bouwstoffen en smaken daarom puur en extra lekker.

Zie www.betuwsbest.nl

 

 

Culemborg klopt

De Betuwe is leverancier van gevarieerd en gezond voedsel in Nederland. Veel bedrijven in dit gebied bestaan al meer dan 100 jaar! De Betuwe, vooral bekend om het veelsoortige fruit, biedt nog veel meer. De Betuwse streekproducenten leveren namelijk naast fruit ook vlees, groente, zuivel en eieren direct van het platteland. Eerlijk voedsel en dat proef je! Je herkent de officiële streekproducten aan het Betuws Best streekmerk. 

Zie www.culemborgklopt.nl

Megaletters #Betuwe

Het merk Betuwe is geliefd onder de toerist. De bijna drie meter hoge letters van de Betuwe zijn een initiatief van Bureau Toerisme. De letters staan in een fruitkist waardoor ze verplaatsbaar zijn en op iedere locatie in de Betuwe in te zetten zijn door evenementen, ondernemers en gemeenten. Heeft u interesse om de letters op uw terrein te plaatsen? Wij horen het graag. 

Winkelwagen
Scroll naar top

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om de website zo goed mogelijk te laten functioneren.