Zes gemeenten aan de oevers van de Maas steken de handen ineen middels een aanpak ‘Over de Maas’ om de rivier die juist zo belangrijk is in onze profilering te benutten als kans om bezoekers meer te laten ontdekken. Het gaat om een meerjarige samenwerking mogelijk gemaakt door de gemeenten Heusden, Maasdriel, Oss, ’s-Hertogenbosch, West Maas en Waal en Wijchen.

Bestaande krachten bundelen

Samen met verschillende organisaties bundelen we de krachten. Zowel op het gebied van versterking van het netwerk als communicatie en promotie. Vanuit Bureau Toerisme is een regisseur aan de slag gaan om mensen bij elkaar te brengen en processen te stroomlijnen. We gaan dus geen nieuwe bestemming of merk starten, maar verbinden wat er al is!

Pontjesdagen

Al fietsend of wandelend genieten van het Maaslandschap. Dat is de kern van de Pontjesdagen. En in het bijzonder is het een evenement dat alle mooie plekken aan beide oevers met elkaar verbindt. De voorbereiding is gestart. Wat is er al bekend? En wat kan je verder gaan verwachten?

De organisatie

Net als voorgaande jaren neemt Stichting Maasmeanders de organisatie van het evenement op zich. Aanvullend op de eerste twee edities wordt in 2023 meer focus gelegd op activiteiten en mooie locaties onderweg. De Stichting zal dan ook actief ondernemers gaan enthousiasmeren om activiteiten aan het evenement te verbinden. Denk bijvoorbeeld aan live-muziek op terrassen, storytellers of gidsen op historische locaties. De communicatie en promotie naar bezoekers wordt in 2023 gecoördineerd door Stichting Bureau Toerisme als onderdeel van de nieuwe samenwerking ‘Over de Maas’.

De Pontjesdagen worden mogelijk gemaakt door het Waterschap Aa en Maas en de gemeenten Altena, Heusden, Maasdriel, Oss, ‘s-Hertogenbosch, West Maas en Waal, Wijchen en Zaltbommel.

Nieuwsberichten

Rivier de Maas verbindt zes recreatieve bestemmingen

De meanderende rivier de Maas is een prachtig stukje natuurschoon dat een aantrekkende werking heeft op toerist en recreant. Echter vormt de rivier in de meeste gevallen een bestuurlijke grens waardoor bestemmingen geografisch aan de ene of aan de andere oever liggen. Drie Gelderse en drie Brabantse gemeenten hebben een meerjarige samenwerking opgestart om deze

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven