Zes gemeenten aan de oevers van de Maas steken de handen ineen middels een aanpak ‘Over de Maas’ om de rivier die juist zo belangrijk is in onze profilering te benutten als kans om bezoekers meer te laten ontdekken. Het gaat om een meerjarige samenwerking mogelijk gemaakt door de gemeenten Heusden, Maasdriel, Oss, ’s-Hertogenbosch, West Maas en Waal en Wijchen.

Bestaande krachten bundelen

Samen met verschillende organisaties bundelen we de krachten. Zowel op het gebied van versterking van het netwerk als communicatie en promotie. Vanuit Bureau Toerisme is een regisseur aan de slag gegaan om mensen bij elkaar te brengen en processen te stroomlijnen. We gaan dus geen nieuwe bestemming of merk starten, maar verbinden wat er al is!

Maasverhalen

Zowel aan de Brabantse als Gelderse zijde van de Maas is er een interessant cultureel en historisch aanbod. Dit geeft bezoekers de kans om het Maasgebied op een andere manier te ontdekken. Bij de Maasverhalen draait het dan ook om het verbinden van het cultureel en historisch aanbod aan beide zijdes van de Maas.

Communicatie en promotie

Het thema Maasverhalen wordt dit jaar voor het eerst uitgelicht. Hierbij is er aandacht voor zowel bezienswaardigheden als activiteiten. Denk hierbij aan een kasteelbezoek, rondleiding of een wandeling. 

Als onderdeel van de samenwerking ‘Over de Maas’ wordt de communicatie en promotie gecoördineerd door Stichting Bureau Toerisme. Deze samenwerking is mogelijk gemaakt door de gemeenten Heusden, Maasriel, Oss, ‘s Hertogenbosch, West Maas en Waal en Wijchen. 

Via sociale media en maasverhalen.nl worden de Maasverhalen onder de aandacht van bezoekers gebracht. Download hier de toolkit en doe ook mee!  

Pontjesdagen

Al fietsend beide oevers van de Maas ontdekken: heen en weer tussen de Brabantse en Gelderse zijde. Dat is de kern van de Pontjesdagen. Van 5 t/m 7 mei 2023 vond de derde editie van dit evenement plaats. 

De organisatie

Net als voorgaande jaren heeft Stichting Maasmeanders de organisatie van het evenement op zich genomen. Aanvullend op de eerste twee edities is in 2023 is dit jaar meer focus gelegd op activiteiten en acties onderweg. Ondernemers zijn dan ook actief geënthousiasmeerd  om activiteiten en acties aan het evenement te verbinden. Denk bijvoorbeeld aan live-muziek op terrassen, storytellers of gidsen op historische locaties. De communicatie en promotie naar bezoekers werd in 2023 gecoördineerd door Stichting Bureau Toerisme als onderdeel van de nieuwe samenwerking ‘Over de Maas’.

De Pontjesdagen zijn mogelijk gemaakt door de gemeenten Altena, Heusden, Maasdriel, Oss, West Maas en Waal, Wijchen en Zaltbommel en waterschap Aa en Maas.

Nieuwsberichten

Rivier de Maas verbindt zes recreatieve bestemmingen

De meanderende rivier de Maas is een prachtig stukje natuurschoon dat een aantrekkende werking heeft op toerist en recreant. Echter vormt de rivier in de meeste gevallen een bestuurlijke grens waardoor bestemmingen geografisch aan de ene of aan de andere oever liggen. Drie Gelderse en drie Brabantse gemeenten hebben een meerjarige samenwerking opgestart om deze

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven