subsidies

Subsidies voor jou?

Subsidies kunnen jouw project wellicht een extra ondersteuning bieden.
Ook voor jouw initiatief

Kansrijke thema's binnen subsidies

Duurzaamheid

Duurzaam ondernemen is een breed begrip. Je kunt bijvoorbeeld denken aan duurzaamheid in het bedrijfsleven, maar ook aan verduurzaming van de energiesector. Ontdek hier de regelingen die duurzaam ondernemen financieel aantrekkelijker maken. Belangrijk om te weten is dat de subsidieaanvraag voor de investeringen al vrij snel na het aangaan van de investeringsbeslissing dient te worden aangevraagd.

Innovatie

De huidige economische markt wordt voornamelijk gedreven door innovatie. Dit geldt in het bijzonder voor Nederland. Dat de overheid het voordeel hiervan inziet blijkt uit het feit dat ondernemers aanspraak kunnen maken op een breed scala aan innovatiesubsidies. De innovatiesubsidie is een sterk middel voor zowel startende als gevestigde ondernemingen. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor innovatiesubsidie variëren per subsidie-regeling.

Tip: Innovatie hoeft niet iets wereldvernieuwend te zijn, maar kan ook gewoon een vernieuwing binnen uw ondernemers zijn.

Internationalisering

Wilt u uw product in het buitenland op de markt brengen, maar heeft u net dat extra beetje hulp nodig? Dan is er de regeling Starters International Business (SIB) van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De SIB-regeling helpt bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten.

Er zijn verschillende mogelijkheden om in aanmerking te komen voor subsides. De zoektocht en het aanvragen van dit soort subsidies is voor de een makkelijker dan de ander. Bureau Toerisme helpt bij advisering en de aanvraag van A tot Z. Hieronder zijn al een paar voorbeelden van mogelijke subsidiebronnen.

Rijksoverheid

Als ondernemer heeft u geld nodig om uw plannen te realiseren. Maar hoe vindt u de weg in de vele mogelijkheden die er zijn? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ondersteunt u bij uw ambities. Dit doen we met financiering, advies en netwerken. www.overheid.nl

Provinciale subsidies

Met subsidies ondersteunt de provincie Gelderland ideeën en plannen over allerlei onderwerpen. Van sportevenementen tot bedrijfsverplaatsingen en van sociale projecten tot technische innovaties. Daarmee moedigen ze initiatiefnemers aan en helpen de plannen te realiseren. Bureau Toerisme is voor het thema Recreatie en Toerisme veelal de partij waarlangs de subsidies lopen. Zo voeren wij de campagne Gelderland levert je mooie streken uit sinds 2012.  

Regionaal investeringsfonds

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het Regionaal Investeringsfonds (RIF) moet je met jouw idee aan een aantal criteria voldoen. Voldoe je hieraan, dan kun je de aanvraagformulieren invullen. Als projectleider van een lopend RIF-project of -haalbaarheidsstudie dien je te rapporteren over de voortgang ervan. Hieronder tref je alle informatie en formulieren. Bureau Toerisme heeft reeds verschillende RIF aanvragen voor ondernemers met succes afgerond. Meer informatie over het fonds: https://www.fruitdelta.nl/rif-aanvragen-bijdrage/  

Wij helpen je verder...

Wij helpen je verder bij concept en ontwikkeling door op zoek te gaan naar extra financiële ondersteuning in de vorm van subsidies. Zo kom je verder…en daar gaat het ons om.

Winkelwagen
Scroll naar top

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om de website zo goed mogelijk te laten functioneren.