informatievoorziening

Toeristisch Overstappunt 
(TOP)

Ook TOP-locatie worden? Wat komt er bij kijken

Een Toeristisch Overstappunt (TOP) is een startpunt waar je de auto kunt parkeren om vanuit daar te wandelen, fietsen of varen. Elke TOP beschikt over een informatiepaneel met daarop een kaart van de omgeving en de bewegwijzerde routes die vanaf dat punt te volgen zijn. We proberen de TOP-locaties zo goed mogelijk over de regio te spreiden om de bezoeker aan de regio optimaal te bedienen.

We willen goede service bieden aan onze gasten. Er zijn dus voorwaarden verbonden aan de locaties die zich aanmelden als TOP-locatie. Zo zijn alle TOP-locaties goed te bereiken per auto en bieden voldoende parkeergelegenheid. Een groot aantal TOP’s is gelegen bij een horecagelegenheid en een gedeelte daarvan beschikt over oplaadpunten voor elektrische fietsen. Ook zal de betreffende gemeente in moeten stemmen met de plaatsing van de zuil als dit op openbare grond is. De exacte voorwaarden kunt u bij ons opvragen.

Een TOP locatie kan verschillende voordelen oplevert voor jou als ondernemer. Belangrijk is ook om te weten welke investeringen ermee gemoeid zijn en wat je ervoor terugkrijgt. Op deze pagina geven wij je informatie over over wat het betekent en wat erbij komt kijken om een TOP locatie te zijn.

Mocht je na willen gaan of jouw locatie geschikt is als TOP-locatie dan informeren we je graag.

Wat krijg je als TOP

TOP-locaties worden druk bezocht. Bezoekers aan de regio zullen de locatie als informatiebron of servicepunt gebruiken bij de start of het eind van een wandeling of fietstocht. Vaak nuttigt men dan ook even een hapje of drankje op locatie. 

Wij leveren onderstaande zaken aan onze TOP locaties

  • Toeristische bewegwijzering naar jouw locatie
  • TOP paal in nieuwe stijl (zie hieronder)
  • Kaart van de omgeving
  • Vermelding op de websites van Bureau Toerisme
  • Vermelding in divers drukwerk (o.a. het Uit in de regio Magazine)
  • Gratis levering van toeristische informatie (drukwerk) van Bureau Toerisme op locatie (mits op de bezorgende ingepland)
  • Standaard voor magazine
  • Vlag van de regio (1 per jaar)

TOP kosten

Aan de realisatie van een TOP locatie zijn de volgende kosten verbonden. Deze zijn voor rekening van de ondernemer.

Je kunt uitsluitend TOP locatie worden als je ook de functie van infopost uitoefent. De kosten die verbonden zijn aan de infopost komen te vervallen als je TOP-locatie wordt.

 

Er zijn verschillende mogelijkheden om subsidie voor de plaatsing aan te vragen. Wij helpen je er graag bij. Daarmee kunnen de kosten soms tot 100% worden verrekend.

Het Regionaal Investeringsfonds (RIF) biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om 30% van de kosten te dragen.

Alle bedragen zijn exclusief btw

Winkelwagen
Scroll naar top

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om de website zo goed mogelijk te laten functioneren.